X stunda. Barikādēm 30 (08.01.2021)

2021.gads Latvijas valsts simtgades programmā ir noslēdzošais, tā vadmotīvs – AUGŠANA. Turpinām atzīmēt notikumus, kas pirms 100 un pirms 30 gadiem bija izšķiroši Latvijas valstij. Viens no šā gada Latvijas valsts simtgades programmas akcentiem ir 1991. gada janvāra barikāžu trīsdesmitgade, godinot Latvijas neatkarības atbalstītājus, kas aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem.

Trešdien, 13. janvārī, atzīmējot barikāžu trīsdesmito gadadienu, norisināsies tiešsaistes konference “X stunda. Barikādēm 30″. Konferenci atklās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, un tā būs skatāma tiešraidē no Latvijas Nacionālās bibliotēkas portālā www.lsm.lv, kā arī LNB mājaslapā https://lnb.lv/ un Facebook profilā https://www.facebook.com/lnb.lv.

Konferencē Piedalīsies tā laika aktīvie barikāžu dalībnieki, Tautas Frontes, bijušie valdības un Augstākās padomes biedri, atskatoties uz 1991. gada janvāra notikumiem un caurskatot, galvenokārt, iepriekš vēl plaši neapspriestas tematiskās līnijas – gatavošanos barikādēm un mediju kā ziņneša lomu. Vienlaikus konference pievērsīsies tiem cilvēkiem, kuri, savas pašiniciatīvas vadīti, nesavtīgi atbalstīja barikāžu norisi.

Plašāka informācija un konferences programma: https://lv100.lv/programma/kalendars/konference-x-stunda-barikadem-30/

Viena no nozīmīgām konferences mērķauditorijām ir skolēni, tāpēc priecāsimies, ja šo informāciju izplatīsiet skolu kolēģiem, kam tēma varētu būt noderīga mācību procesā.

Informāciju sagatavoja direktora vietniece audzināšanas darbā Dace Mickus

FacebookTwitter