Iespējas jauniešiem īstenot sevi (23.01.2023)

20230118_140411

18.01.2023. Liepājas 8. vidusskolas skolēnu grupa devās uz Liepājs Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienību “Jauniešu māja”, lai  iepazītu iestādes darbu, kura var palīdzēt īstenot savas ieceres.

Skolēnu mērķis, apgūstot fakultatīva “Sevis vadība” programmu Junior Achievement Latvia ietvaros, ir pilnveidot karjeras vadības prasmes, lai veicinātu sekmīgu pašizaugsmi. Viena no iespējām ir aktīvi līdzdarbība un iesaistīšanās jauniešiem saistošas vides pilnveidē, projektu un pasākumu organizēšanā un problēmu risināšanā. Arvien svarīgāk ir gūt pieredzi un uzņemties atbildību, lai iegūtu prasmes vadīt sevi un veiktu jēgpilnas izvēles. Jaunieši uzzināja par “Jauniešu mājas” piedāvātajām iespējām darboties Jauniešu padomē, Liepājas Skolēnu domē, dalība vietējos un starptautisko projektos, kā arī mācīties pašam rakstīt projektus un to organizēt, pilnveidot prasmi organizēt pasākumus un būt brīvprātīgajam.

Sakām lielu paldies “Jauniešu mājas” komandai par iespēju būt un uzzināt ne tikai par piedāvātajām iespējām, bet arī dzirdēt komandas karjeras stāstus.

Informāciju sagatavoja Elīna Tapiņa: fakultatīva “Sevis vadība” vadītāja

FacebookTwitter