Valsts policijas darbs un skolēnu atbildība (23.02.2023)

23.februārī Liepājas 8. vidusskolas 6. klases tikās ar valsts policijas darbiniekiem, lai iepazītu tuvāk Valsts policijas darba ikdienu un iegūtu informāciju par savu atbildību. 

Vienu mācību stundu skolēniem tika stāstīts par viņu pienākumiem un atbildību, lai paši būtu zinoši un justos drošāk par sevi un savu rīcību. Stundas ietvaros Valsts policijas darbinieki skolēniem uzdeva jautājumus par stundas saturu un skolēni varēja iegūt balvas.

Pēc tam skolēni pulcējās skolas pagalmā, lai vērotu kinologus un dienesta suņus darbībā. Kinologi iepazīstināja ar 3 dažādiem dienesta suņiem un katrs no viņiem bija apmācīts veikt citu uzdevumu – meklēt, aizturēt un arī nepieciešamības gadījumā kost. Paralēli sekoja paraugdemonstrējumi dažādām komandām.

Skolēni uzdeva policistiem jautājumus par darbu ar trafarēto un netrafarēto auto, kur un kas ir jāmācās, lai strādātu Valsts policijā, kā arī izmantoja izdevību sēdēt policijas auto, policisti arī iededza bākugunis un atskaņoja dažādus brīdinošos signālus.

Ikdienā skolēni maz aizdomājas par policista darba specifiku un darba apstākļiem, taču pēc stundām skolēni teica atzinīgus vārdus par stundu saturu un piedzīvoto. Savukārt policisti aicināja skolēnus aizdomāties, lai nākotnē viņi varētu veikt to darbu, kuru vēlas un lai skolas laikā paveiktā rīcība nav tam šķērslis.

Sakām lielu paldies Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākajai inspektorei Evai Mangalei par sadarbību un valsts policijas darbiniekiem, kuri piedalījās stundās un ļāva ieskatīties savā darba ikdienā darbā ar dienesta suņiem un strādājot darba auto.

Informāciju sagatavoja Elīna Tapiņa pedagogs karjeras konsultants

FacebookTwitter