Iepazīst Lesjӧfӧrs darbu (15.05.2023)

12.05.2023. Liepājas 8. vidusskolas 4.a skolēni devās uz uzņēmumu Lesjӧfӧrs, kur noris visplašāko atsperu un presēto izstrādājumu klāstu ražošana.

Mūs sagaidīja uzņēmuma izpilddirektors Ģirts Ančevskis un sapulču zālē tikām sadalīti 2 grupās, lai iepazītu uzņēmumu un labāk redzētu ražošanas procesu.

Skolēni darbinieku pavadībā iepazina un redzēja, kā notiek ražošanas darbs, kādos apstākļos strādā darbinieki un kas viņiem ir jādara. Iepriecināja tas, ka katrs sastaptais darbinieks bija smaidīgs un atvērts sarunām, kā arī jokiem. Par to runājot, izpilddirektors Ģ. Ančevskis teica, ka svarīgāk par zināšanām un prasmēm uzņēmumā tiek vērtēta humora izjūta, jo darbiniekiem patīk savā starpā jokot.

Skolēniem tika stāstīts, lai strādātu uzņēmumā galvenais ir gribēt zināt un pilnveidoties, jo liela daļa no uzņēmumā strādājošiem ir sākuši savas darba gaitas kā darbinieki ražošanas procesā. Laika gaitā izrādot vēlmi darīt vairāk, darbinieki ir pilnveidojušies un kāpuši pa karjeras kāpnēm. Viennozīmīgi ir nepieciešama vidusskolas izglītība (vismaz) tālāk jau viss pēc katra paša vēlmēm. Vairākkārt pārliecinājāmies, par to, ka darbs kolektīvā ir svarīgs – jāprot komunicēt un sadarboties savā starpā. Interesanti bija redzēt, ka uzņēmumā patiesi ir svarīgs katrs darbinieks, jo redzējām, ka savstarpēji darbinieki bija atsaucīgi, laipni, saprotoši un izpalīdzīgi. Turklāt sarunā ar Ģ. Ančevski vienojāmies, ka uzņēmums nākošajā gadā ir atvērts ēnu uzņemšanai. 

Sakām lielu paldies visiem Lesjӧfӧrs darbiniekiem, kurus satikām un izpilddirektoram Raitim Rozem un darbiniekam  Jānim Otaņķim par interesanto ekskursiju.

Informāciju sagatavoja: Elīna Tapiņa pedagogs karjeras konsultants

FacebookTwitter