Vecāku atbalsts bērnu karjeras prasmju pilnveidē (21.09.2020)

Lai veicinātu skolēnu karjeras prasmju attīstību un atbildīgu attieksmi par savām izvēlēm, Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde sadarbībā ar vispārizglītojošo skolu pedagogiem karjeras konsultantiem septembra mēnesī rīko divus seminārus vecākiem “Vecāku atbalsts bērnu karjeras prasmju pilnveidē”. Tos vada Latvijas Lauksaimniecības universitātes lektors, psihologs un karjeras konsultants Jānis Pāvulēns. 
16. septembrī Liepājas 8. vidusskolā notika pirmais seminārs, kuru apmeklēja uzņemošās skolas, Liepājas Liedaga vidusskolas, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas un Liepājas Līvupes pamatskolas – attīstības centra vecāki.
Lektors uzsvēra vecāku nozīmīgo lomu skolēnu karjeras izvēlē, runāja par mācību, darba un privātās dzīves mijiedarbību, mudināja klātesošos sarunāties un darīt kopā ar saviem bērniem. Mudināja vecākus attīstīt bērnos pašvadības prasmes un izpratni, ka mācīšanās mūsdienās nekad nebeidzas, arī profesija nav uz mūžu, vienmēr jābūt gataviem pārmaiņām.
Pēc  semināra vecākiem bija iespēja individuāli konsultēties pie karjeras konsultantēm.


Pasākums notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” Nr.8.3.5.0/16/I/001 ietvaros.

Informāciju sagatavoja: D.Brence

FacebookTwitter