Konference “Uzdrīksties Uzvarēt” (19.11.2022)

16.novembrī Liepājas 8. vidusskolas 5 skolēnu grupa no 9.b. klases un 11.a. klases piedalījās uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē “Uzdrīksties Uzvarēt”, kuru organizēja izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia” (JAL) kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Konferences “Uzdrīksties Uzvarēt” šī gada tēma ir “Atklāj jauno realitāti” tāpēc šoreiz jauniešiem bija iespēja klausīties pieredzes stāstus par uzņēmējdarbību jauno tehnoloģiju jomā, atklājot nākotnes vīziju – iespējām paralēlā kibertelpā metaversā, kurā satiekas digitālā un reālā pasaule.

Konferencē ar saviem pieredzes stāstiem dalījās vairāki veiksmīgi un pasaules mēroga atzīti Latvijas uzņēmēji. Visspilgtākie no tiem bija “Beetroot Lab” mobilo spēļu studijas līdzdibinātājs Edgars Vecozoliņš, aktīvās atpūtas parku veidotājs “We Build Parks” līdzdibinātājs un vadītājs Jānis Jansons, pirmā Latvijas uzņēmuma-vienradža “Printful” pārdošanas vadītājs Kaspars Ķirsis,  Tesla elektroauto kolietošanas platformas “OX Drive” līdzīpašniece un vadītāja Egija Gailuma, pasaulē zināmais latviešu ielu mākslinieku kolektīva “Kiwie” pārstāvji Artūrs Jurčaks un John Dick, kuri ne gan radīja grafiti mākslas darbu uz skatuves, gan pārvērta to par bezmaksas NFT (neaizstājamie blokķēžu žetoni) ikonu, tādejādi klātesošie savā īpašumā ieguva digitālo mākslu.

Profesionāļu pieredzes stāstus papildināja JAL Līderu programmas absolventes Emīlija Sofija Druviņa un Elizabete Križanovska, kuras dalījās ar savu pieredzi sadarbojoties ar mentoriem savu projektu īstenošanai un skolēnu mācību uzņēmuma “Three Cube” komanda, kuri jau ir pirmie rotaļlietu ražotāji Baltijā, kas izmanto 3D tehnoloģijas savā darbā.

Konferences ietvaros ar krāšņiem priekšnesumiem uzstājās ārvalstu mākslinieks Chris Cross (Christopher Woschitz) no Austrijas, Pasaules skatuves mākslas čempions un Latvijas mākslinieki – Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas stīgu instrumentu ansamblis   Amber Strings, uzvarētāji pasaules talantu olimpiādē, Rīgas Tehniskās uiversitātes Cheer komanda, kuri 2022. gadā Eiropas karsēju sporta čempionātā “Senior Team Coed Elite L5” grupā izcīnīja zelta medaļu ar  deju grupu Royal un pasākumu noslēdza grupa Citi Zēni.

Esam pateicīgi JAL par jauniešiem paredzētas konferences rīkošanu un jauniešu motivēšanu īstenot savas iniciatīvas arī mūsu skolā.

Konferences #Uzdrīkstiesuzvarēt ierakstu vari vērot šeit – https://www.facebook.com/watch/?v=1147899112783430

Informāciju sagatavoja: Elīna Tapiņa pedagogs karjeras konsultants

FacebookTwitter