Karjeras iespēju izpēte – Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāvju stunda (18.01.2023)

17.01.2023. Liepājas 8. vidusskolas 4.a, 5.a un 5.b. klašu skolēni stundās iepazinās ar Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas Nepilngadīgo lietu nodaļas priekšnieku Edmundu Untuli un inspektori Ingu Freibergu.

I.Freiberga informēja skolēnus par sekām, kuras iestājas lietojot atkarību izraisošas vielas, kādi ir saistošie ceļu satiksmes noteikumi pārvietojoties ar velosipēdu un elektroskrejriteni, uzsverot, ka vienpersoniski ar tiem drīkst pārvietoties tikai no 14 gadu vecuma, līdz tam – vecāku klātbūtnē. Skolēni tika informēti par vardarbības veidiem, to cēloņiem un kā pārtraukt vardarbību, kā arī skolēni tika aicināti aizdomāties par atrašanos pamestās ēkās. E. Untulis iepazīstināja skolēnus ar pašvaldības policista ekipējumu, kurš ir pieejams policistiem darbā patrulējot ielās un sniedzot palīdzību pie ūdenstilpnēm.

Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāvji pastāstīja, ka policistam ir jābūt atlētiskam, jāzina likumi, jāprot veikt darbs ar dokumentāciju, jāprot valodas un būt gatavam rūpēties par drošību.

Inspektore I. Freiberga padalījās ar savu karjeras ceļu, kuru ietekmēja tētis celtnieks un pēc profesijas viņa pati arī ir celtniece. Darba pieredze ir arī strādājot par metinātāju un radu uzrunāta pieteicās darbam policijā, kaut arī nekad darbs policijā nav bijis viņas mērķis. Darbs ir dinamisks, jo ir jāprot pielāgoties pārmaiņām – likumdošanas izmaiņas un dokumentācijas sagatavošanas izmaiņas. Savukārt E. Untulis minēja, ka ir grūti būt gatavam darbam no rīta, ja iepriekšējā dienā ir bijusi nakts maiņa.

Sakām paldies Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas Nepilngadīgo lietu nodaļas priekšniekam E. Untulim un inspektorei I. Freibergai par atsaucību un ieguldīto darbu.

Informāciju sagatavoja: Elīna Tapiņa pedagogs karjeras konsultants

FacebookTwitter