Ciemos pie mums Rīgas Stradiņu universitātes vēstneši (23.02.2023)

16. februārī Liepājas 8. vidusskolas vidusskolēnu interesentu grupai bija izzinoša tikšanās ar 2 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) vēstnešiem.

RSU vēstneši – 3. kursa Medicīnas fakultātes students Dins Mironovs un 2. kursa Komunikācijas fakultātes studente Anastasija Šuļkovska, kuri pastāstīja par  RSU sniegtajām studiju iespējām. Jaunieši dalījās arī savā pieredzē kā RSU studenti un ko nozīmē būt studentam.

RSU Vēstneši (2)

RSU ir 9 fakultātes, 66 studiju programmas, kurās ir pieejamas budžeta un bezmaksas studiju vietas, praksē balstītas studijas, iespēja apgūt studiju sagatavošanās kursos, plašs ārpus studiju aktivitātes – tautu deju ansamblis, koris, studentu medijs, studējošo pašpārvalde, sporta klubs un zinātniskie pulciņi.

Kā minēja paši jaunieši, tad atšķirībā no skolas, studentam ir aktīvi jāseko līdzi pašam savam nodarbību un lekciju sarakstam, nav klases audzinātājs, kurš varētu atgādināt darāmo lietu sarakstu. Lai to visu jaunietis spētu paveikt, tad svarīgi ir pilnveidot laika plānošanas prasmes (aktīvi plāno, laiku kad un kur mācīsies), pašdisciplīna un atbildība (jāapzina, kas ir vajadzīgs, lai nokārtotu mācību kursu, kāda literatūra ir jālasa, lai nokārtotu pārbaudes darbu un eksāmenus). Noteikti svarīgi jaunietim ir tīklot ar kursa un citiem studiju biedriem, lai spētu sekot līdzi izmaiņām un studiju procesam.

Skolēni pēc tikšanās varēja uzdot interesējošos jautājumus studentiem un skolēni uzkavējās ilgāk, lai iegūtu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem par studijām un dzīvi Rīgā.

Sakām lielu paldies RSU vēstnešiem Dinam un Anastasijai par ieskatu RSU studiju procesā un dalīšanos savā pieredzē.

Informāciju sagatavoja Elīna Tapiņa pedagogs karjeras konsultants

FacebookTwitter